Aluminium poedercoaten

Aluminium poedercoaten is één van de manieren waarop wij uw maatwerkprofiel kunnen bewerken. Wilt u aluminium profielen door ons op maat laten maken en poedercoaten? Neem contact op met onze specialist!

 
Aluminium profiel poedercoaten
Gepoedercoat aluminium profiel

 

Hoe wordt een aluminium profiel gepoedercoat?

Poedercoating, of poederlak, wordt met een elektrostatische spuit op het aluminium gespoten. Door de poederverf elektrostatisch te maken en het aluminium profiel te aarden, blijft het poeder op het profiel plakken. Daarna gaat het profiel de oven in om de poederlaag uit te laten harden. In de oven vloeit de poedercoating uit tot een strakke, hechte laag. Dit wordt ook wel moffelen genoemd. De gevormde laag is krasvast, slijtvast en stootvast. Om het proces goed te laten verlopen, is het nodig dat er in de uiteinden van de profielen gaten zitten. Op verzoek van de klant kunnen we de uiteinden eraf zagen. Doordat de poedercoating al uitgehard is in de oven, zijn de aluminium profielen na bewerking direct beschikbaar voor verpakking en levering.

Gecoat aluminium voor buiten

Aluminium poedercoaten kan voor zowel binnen als buiten. Voor het buitengebruik van gepoedercoate aluminium profielen wordt de poedercoating in meerdere lagen aangebracht. Als eerste wordt er een epoxylak op het aluminium gespoten. Vervolgens komt laag 2 erbovenop. Dat kan een acrylaat of een polyurethaanlak zijn. De kans op corrosie vermindert door het aanbrengen van meerdere lagen. Daarnaast vergroot het de randbescherming.

Gecoat aluminium profiel voor buiten
Kleur gecoat aluminium profiel

Kleur gepoedercoat aluminium

U hebt besloten om uw aluminiumprofiel te laten poedercoaten. Wij bieden verschillende kleurmogelijkheden aan. Wilt u dat de kleur van uw maatwerkprofiel overeenkomt met een al bestaande kleur? Als u geen specifiek kleurnummer weet, maar wel een kleurvoorbeeld heeft, kunnen we een kleur ‘matchen’. Hierdoor is er geen kleurverschil. We kijken niet alleen naar de kleur, want de kleur alleen matchen is doorgaans niet genoeg. Ook de glansgraad moet overeenkomen. Op die manier kunt u er zeker van zijn dat er geen verschil te zien is tussen de bestaande en de gematchte kleur.

Horizontaal én verticaal poedercoaten van aluminium

Dalupo biedt zowel horizontaal als verticaal poedercoaten aan. Normaal gesproken worden profielen horizontaal gepoedercoat. Dit geldt overigens ook voor anodiseren. Bij grote en/of stevige profielen werkt dit goed. Deze kun je namelijk met behulp van klemmen aan de uiteinden vastmaken. Bij hele kleine profielen is dat lastiger, omdat deze van zichzelf niet stevig genoeg zijn om alleen aan de uiteinden vastgemaakt te worden. Daarom is er bij horizontaal poedercoaten halverwege een extra ophangpunt nodig, omdat het materiaal anders gaat doorhangen. Dit ophangpunt blijft altijd zichtbaar als het profiel gepoedercoat is.

Aluminium poedercoaten horizontaal
Aluminium poedercoaten verticaal

 

Daarom bieden wij ook de mogelijkheid aan om uw aluminium profiel verticaal te poedercoaten. Bij verticaal poedercoaten omzeil je het probleem van het extra hangpunt. Wel zo praktisch! Horizontaal poedercoaten kan tot een lengte van 12 meter. Verticaal poedercoaten kan tot een lengte van 9 meter. 

Liever een andere bewerking dan poedercoaten? Wij kunnen uw aluminium profielen ook laten anodiseren.

Wilt u teruggebeld worden?