Het universeel
horsysteem

Ons universele horprofiel is de 'joker' uit ons programma. Met dit veelzijdige profiel maak je een hor die in vrijwel alle kozijnconfiguraties toepasbaar is. Óók in situaties waar je in eerste instantie wellicht voor een inzethor zou kiezen. Benieuwd geworden? Bel met Harald op 085-016 24 34 voor de mogelijkheden en gebruiksinstructies. 

Of laat je gegevens achter
Dalupo - 32-min

Stel je eigen hor samen

Omdat beelden soms meer zeggen dan woorden, hebben we een assemblageanimatie gemaakt. Hierin stel je de hor helemaal naar eigen wens samen. 

In deze kleuren leverbaar

RAL 9001 RAL 7016 RAL 7039
RAL 9010 RAL 6064 RAL 7021
RAL 9016 RAL 8022 RAL 9005
RAL 6009 RAL 5004 RAL 3005
RAL 5011 RAL 9006 brute
Dalupo - 22-min

Vliegenraam profiel

Het universele horprofiel vind je ook onder de naam klemhor, klemhorprofiel of de Belgische naam vliegenraamprofiel. Het aluminium profielen vliegenraam is hetzelfde als een hor die van ons universele horprofiel gemaakt is. Onze andere horprofielen worden in België minder gebruikt.

Vliegenramen die gemaakt zijn van aluminium profielen zitten met dunne inox klikkers in de sponning vast. Daardoor sluit het raam beter. Als de dunne lip van het dunne lip-profiel niet zorgt voor een goede sluiting, dan kun je losse dunne inox klikkers gebruiken. Dat is de standaard Belgische manier. 

Dalupo - 16-min
sleufklem 39-min

Met het universele horprofiel doen we hetzelfde als met de Belgische RVS-accessoires. We gebruiken kleine RVS-klemmetjes, waardoor het raam goed sluit zonder dat de druk op het beslag groter wordt. Met andere accessoires kun je hem geschikt maken voor een aluminium, houten of een kunststof kozijn. Je kunt hem zelfs ook gebruiken als voorzethor voor een naar buiten draaiend raam. 

Voor toepassing in een kunststof of houten kozijn gebruik je sleufklemmen of draaiklemmen. Montage van een borstel op de kopse kant van het profiel zorgt dan voor afdichting en voor bescherming van het kozijn. 

Voor toepassing in een aluminium kozijn kunnen de draaiklemmen worden gebruikt. In deze samenstelling wordt er een 4 mm borstel gebruikt op de platte kant van het horprofiel. Dit zorgt ervoor dat het kozijn niet beschadigt.

Horrengaas

Wij hebben een breed assortiment horrengaas in diverse afmetingen en kleuren. 

Gaas grijs.png
Dalupo - 36-min

Overige onderdelen

Naast horsystemen verkopen we ook andere onderdelen om een complete hor samen te stellen.