Overige
onderdelen

Horprofielen zijn onze core business. Maar we verkopen ook losse onderdelen om een complete hor samen te stellen. 

Naar de webshop
veertje 34 mm (2)-min

Hoekstukken

Deze hoekstukken zijn geschikt voor onze horprofielen. Door de horprofielen in verstek te zagen, zijn de hoekstukken onzichtbaar na het bevestigen.

De hoekstukken zijn verpakt per 1000 stuks in een doos. Ga naar de webshop voor alle mogelijkheden.

Hoekstuk 5001-min

Unicorner®

Onze hoekstukken zijn geschikt voor horren die in verstek gezaagd worden. Als je alleen de mogelijkheid hebt om haaks af te zagen, is onze unicorner een hele fijne toepassing. 

Meer informatie over de Unicorner®
Unicorner.jpg

Mohair borstels

Mohair borstels gebruik je in combinatie met aluminium profielen. Bijvoorbeeld om een opening af te dichten. Of als beschermlaag, zodat een aluminium profiel niet beschadigt. 

IMG_8436-min.jpg

Horrengaas

Wij hebben een breed assortiment horrengaas in diverse afmetingen en kleuren. 

Gaas grijs.png

Inrolhandgreep en trekoog

Een inrolhandreep of trekoog zorgt ervoor dat je klant de hor gemakkelijk vasthoudt bij het plaatsen van de hor in het kozijn. Of het pakken van de hor uit het kozijn. 

Het inrolhandgreepje heet zo, omdat het samen met het gaas ingerold wordt. Op die manier zit het vast aan de hor. De inrolhandgrepen zijn per 100 stuks verpakt en zijn verkrijgbaar in zwart.

Het trekoog, ook wel trekanker, zit met een schroefje of popnagel aan de hor bevestigd. De trekogen zijn per 100 stuks verpakt en zijn verkrijgbaar in wit.

04-06050-0-5 Saps-min.jpg
5030-min.jpg

Pees

Inrolpees wordt gebruikt om het horrengaas op te sluiten in het horprofiel.

De standaard en meest gebruikte pees is grijs en heeft een diameter van 5,1 mm. Deze pees is gemaakt van een soepele materiaalsoort. Het soepele materiaal zorgt ervoor dat de pees snel en gemakkelijk in de hor verwerkt wordt. De pees is verpakt op rollen van 400 strekkende meter. De pees is ook verkrijgbaar in wit op rollen van 200 strekkende meter.

Wil je het horgaas extra strak spannen? Dan is de 5,2 mm inrolpees heel geschikt. Deze pees is gemaakt van een stuggere materiaalsoort. De pees is verpakt op rollen van 200 strekkende meter en is verkrijgbaar in grijs en zwart.

Voor PET-screen hebben we een speciale peessoort ontwikkeld. PET-screengaas is dikker dan normaal gaas. Zo blijft er minder ruimte over voor de inrolpees. Daarom is inrolpees voor PETscreen dunner: 4,4 mm. Deze pees is verkrijgbaar in grijs en is gemaakt uit een soepele materiaalsoort. De pees is verpakt op rollen van 250 strekkende meter.

veertje 20 mm toepassing-min

RVS-veertjes

Een veertje zorgt ervoor dat de hor niet naar binnen valt. Het 20 mm veertje pas je toe bij 20 mm en 28 mm inzethorprofielen. Voor een klemhor in een houten kozijn is dit veertje ook geschikt. Het 34mm veertje gebruik je voor 34 mm en 45 mm inzethorprofielen. Aanvullend hebben we ook 45 mm veertjes in het programma. De veertjes zijn gemaakt van RVS 304.

RVS-draaiklemmen

Deze draaiklemmen gebruikt je in combinatie met het universele inklemhorprofiel in een aluminium kozijn. De draaiklem zorgt voor een eenvoudige bevestiging.

Hoe werkt het? Aan de onderkant staat de hor op twee draaiklemmen. De klemmen zitten beide vast met twee schroeven. Net boven het midden, op de zijkanten van de hor, zijn dezelfde draaiklemmen vastgemaakt. Anders dan bij de onderste draaiklemmen zitten deze draaiklemmen alleen met het bovenste gat aan het profiel vast. De draaiklem is daardoor wegdraaibaar om de hor uit het kozijn te halen. Een ringetje onder de draaibare klem voorkomt dat er krassen op het profiel komen. De draaiklem is gemaakt van RVS 304.

Wat is het verschil tussen een inzethor en een klemhor? Een inzethor wordt door een rondom meegeëxtrudeerde flens in de sponning geklemd bij het sluiten van het raam. Dit zorgt voor extra druk op het beslag. De draaiklem is de oplossing om die druk grotendeels te beperken. 4 dunne draaiklemmen in de sponning van de klemhor zorgen er dan voor dat er geen druk op het beslag komt. 

draaiklem 3250-min

Tussenprofiel

Bij grotere horren gebeurt het weleens dat het horprofielenframe door het strakgespannen gaas verbogen wordt. Het tussenprofiel zorgt ervoor dat het frame van de hor recht blijft. Hierdoor kunnen ook grotere horren zonder problemen geleverd worden. Meestal worden tussenprofielen toegepast vanaf een hoogte van 1,50 meter.

Leverbaar in de volgende kleuren:

RAL 9001 RAL 5004
RAL 9010 RAL 3005
RAL 9016 RAL 9006
RAL 6009 RAL 7039
RAL 5011 RAL 7021
RAL 7016 RAL 9005
RAL 6064 brute
RAL 8022  
DSC8508-min.jpg
Veertje tussenprofiel toepassing-min

Klemveer

Deze veer zorgt ervoor dat het tussenprofiel samen met het gaas kan worden opgesloten door de inrolpees. De veer is gemaakt van RVS 304.

Dalupo - 47-min

Hoeklijnen

Wij leveren hoeklijnen 20x20x2mm, 30x20x2mm, 40x20x2mm en 70x20x2mm als halffabrikaat uit voorraad. Als plisséhordeuren 'op de dag' worden gemonteerd, worden deze 40x20x2mm hoeklijnen toegepast als montagemiddel. Hoeklijnen 70x20x2mm worden gebruikt voor montage van rolluiken. 

In deze kleuren beschikbaar

RAL 9001 RAL 7016
RAL 9010 RAL 9005 structuur
RAL 9016  

Veerstiften

De veerstift heb je nodig bij houten kozijnen. Deze zorgt voor een goede bevestiging van de hor in het kozijn. Bij de veerstiftset zit ook een inslagbus. De inslagbus komt in het houten kozijn te zitten. 

De veerstift monteer je door gaten in het klemhorprofiel te boren. Dat heeft twee nadelen. De veerstift is niet goed bedienbaar. En de klemhor moet andersom in het kozijn geplaatst worden. Daar hebben wij een oplossing voor: een nieuw ontwikkeld veerstifthuis. Daardoor zijn de genoemde nadelen geen probleem meer. De veerstift is gemaakt van vernikkeld messing. 

Bestel de veerstift
Veerstift toepassing-min
magneettape-min.jpg

Magneet- en ijzertape

Deze tapes, die ook wel staalband of ijzerband genoemd worden, zijn geschikt voor jouw horsysteem. 

De magneettape is voorzien van een stevige 3M-tapelaag met daarop een laag magneet of wit gelakt ijzer. De magneettape wordt geleverd in de kleur zwart en is verkrijgbaar in 2 breedtes: 15 mm en 20 mm. Er zit 10 strekkende meter op een rol.

De ijzertape is leverbaar in de kleur RAL 9010. De breedte van de staalband is 12,5 mm. Er zit 50 strekkende meter op een rol.