Mohair
borstels

Mohair borstels gebruik je in combinatie met aluminium profielen. Bijvoorbeeld om een opening af te dichten. Of als beschermlaag, zodat een aluminium profiel niet beschadigt. 

Naar de webshop
Dalupo - 32-min

Mohair borstels worden gemaakt van polypropyleen (PP). Deze borstels zijn geschikt voor ons universele horprofiel. Wij verkopen zowel indoor- als outdoor kwaliteit. De borstels zijn leverbaar in de kleuren grijs of zwart. Standaard rugbreedte is 4,8 of 6,9 mm. Deze past in een borstelslot van 7,5 mm breed bij 1,5 mm hoog. Je kunt kiezen uit zelfklevende of niet-klevende borstels. Het is mogelijk om het garen te behandelen met siliconen, zodat dit waterafstotend wordt. Wil je een borstel met een andere afmeting? We leveren ook op maat.

Verder kies je uit standaard flexibel garen (in diverse kleuren leverbaar) of stugger onbehandeld garen voor verhoogde weerstand. De haren worden vastgemaakt door middel van hitte. Dit zorgt ervoor dat het herstelvermogen hoog is na drukuitoefening. Bijvoorbeeld na het sluiten van een plissé-deur.

Dalupo - 14-min
Dalupo - 39-min

Onze borstels zijn goed bestand tegen slijtage en hebben een lage wrijving. Hierdoor verbeteren (indien van toepassing) de schuifprestaties. Daarnaast is het ook mogelijk om door middel van vinnen in het midden of aan de zijkant van de borstel de tochtwering nog beter te maken. We bieden de mogelijkheid om de verpakking voor je te personaliseren. 

Een mohair borstel heeft een rug van geweven draad. Het is bij ons ook mogelijk om borstels met kunststof geëxtrudeerde rug te bestellen. Bij een geëxtrudeerde rug staan de haren van de borstel veel minder uit elkaar. Daarnaast vergroot dit het montagegemak. De haren staan normaal gesproken rechtop, maar wij leveren ook borstels met haren die schuin staan. Dus onder een hoek van bijvoorbeeld 20 graden. 

Hoogtes

De borstel is standaard verkrijgbaar in 3 hoogtes. Deze hoogte is inclusief de rug:

  • 4 mm
  • 10 mm
  • 15 mm 

De 4 mm hoge borstel combineer je met een hor voor een aluminium kozijn of een voorzethor, die óp de dag gemonteerd wordt. De borstel wordt in de platte zijde van het horprofiel bevestigd. De 4 mm borstel is verpakt op rollen van 450 strekkende meter.

borstel 10 mm zwart-min
borstel 15 mm grijs 4011-min

De meest gebruikte borstel is 10 mm hoog. Deze borstel bevestig je op de kopse kant van het universele horprofiel. Dit type horprofiel is geschikt voor kunststof en houten kozijnen. De borstel zorgt voor afdichting van de zijkant. De 10 mm borstel is verpakt op rollen van 200 strekkende meter.

De 15 mm borstel is een alternatief voor de 10 mm borstel. Verder wordt deze borstel ook gebruikt om inmeetfoutjes snel op te lossen. De 15 mm borstel is verpakt op rollen van 110 strekkende meter.

Alle borstels zijn gemaakt van materiaal dat zowel in de buitenlucht als in de zon te gebruiken is. 

Maatwerk

Kortom: opties te over als het gaat om mohair borstels. Heb je hulp nodig bij het kiezen? Of ben je op zoek naar een borstel met een andere afmeting dan die je in onze webshop vindt? Gaan we voor je regelen. We bellen je graag terug om samen te bepalen wat de meest geschikte borstelsamenstelling voor jouw toepassing is. 

Dalupo - 7-min
Dalupo - 1-min