Mohair borstels

Mohair borstels gebruikt u in combinatie met aluminium profielen. Bijvoorbeeld om een opening af te dichten. Of als beschermlaag, zodat een aluminium profiel niet beschadigt. 

 
Mohair borstels

 

Mohair borstels worden gemaakt van polypropyleen (PP). Wij verkopen zowel indoor- als outdoor kwaliteit. De borstels zijn leverbaar in de kleuren grijs of zwart. Standaard rugbreedte is 4,8 of 6,9mm. U hebt de keuze uit zelfklevende of niet-klevende borstels. Het is mogelijk om het garen te behandelen met siliconen, zodat dit waterafstotend wordt.

Verder kiest u uit standaard flexibel garen (in diverse kleuren leverbaar) of stugger onbehandeld garen voor verhoogde weerstand. De haren worden vastgemaakt door middel van hitte. Dit zorgt ervoor dat het herstelvermogen hoog is na drukuitoefening. Bijvoorbeeld na het sluiten van een plissé deur. Onze borstels zijn goed bestand tegen slijtage en hebben een lage wrijving. Hierdoor verbeteren (indien van toepassing) de schuifprestaties. Daarnaast is het ook mogelijk om door middel van vinnen in het midden of aan de zijkant van de borstel de tochtwering nog beter te maken. We bieden de mogelijkheid om de verpakking voor u te personaliseren. 

Kortom: opties te over als het gaat om mohair borstels. Heeft u hulp nodig bij het kiezen? We bellen u graag terug om samen te bepalen wat de meest geschikte borstelsamenstelling voor uw toepassing is. 

 

Een mohair borstel heeft een rug van geweven draad. Het is bij ons ook mogelijk om borstels met kunststof geëxtrudeerde rug te bestellen. Bij een geëxtrudeerde rug staan de haren van de borstel veel minder uit elkaar. Daarnaast vergroot dit het montagegemak. Met een geëxtrudeerde rug is het ook mogelijk om borstels in een hoek geleverd te krijgen. 

Meer weten? Neem contact op!

Mohair borstel in aluminium profiel

Wilt u teruggebeld worden?