Metaalwaren

Voor metaalwaren bent u bij ons aan het goede adres! Wij kunnen leveren wat u wenst: stanswerk, lasergesneden producten, draai- en freeswerk. Daarnaast hebben wij ook grendels en scharnieren in het assortiment.

 
LED light Cover
metal roof clip-3

 

Stansen metaal en lasersnijden

Onze stansproducten laten we maken in China. Waarom kiezen wij voor China? De kosten voor het maken van een mal zijn daar een enorm stuk lager dan in Europa. Om een concreet voorbeeld te geven: voor een vrij complex product zou de mal in Nederland € 20.000 kosten. In China kostte dit $ 2800. Voor eenvoudige stansproducten is de investering voor de mal doorgaans $ 500. Naast de malkosten is uiteraard ook de stuksprijs van belang. De prijs per stuk is in China ook beduidend lager dan in Europa. 

Kosten

Om een product te stansen is een afname van minimaal 5000 stuks nodig. Is dit teveel voor uw toepassing? Dan kunnen we uw product lasersnijden en zetten. U kunt starten met slechts 1 product. De prijs per stuk is hoger dan bij het maken door middel van stansen. Het voordeel is dat u geen malkosten hebt. Om een concreet voordeel te geven: we hebben een product ooit in Nederland laten lasersnijden voor € 1,90 per stuk. In China hebben we dit laten maken voor € 0,20. 

ring-1
1

Levering

De levertijd voor deze producten is 3 maanden, omdat ze per boot verzonden worden. Wilt u sneller geleverd krijgen? Meestal zijn deze producten klein, waardoor luchtvracht een geschikte manier van snel vervoer is. Als u kiest voor verzending met luchtvracht, kunt u het product in 4 weken geleverd krijgen.

Wilt u zeker weten dat uw product gemaakt wordt van het gewenste materiaal? We kunnen voor u materiaaltesten uitvoeren bij onafhankelijke bedrijven. 

Scharnieren en grendels

Bent u op zoek naar scharnieren of grendels? Deze kunnen voor allerlei toepassingen ingezet worden. Wij kunnen een standaardproduct leveren, maar u kunt ook een product op maat bestellen. 

Wilt u een scharnier, dat gemaakt is uit RVS? Er zijn diverse mogelijkheden. Het is bij ons bijvoorbeeld mogelijk om uw scharnieren gepoedercoat te bestellen. Of wilt u liever een grendel, die gemaakt wordt uit geanodiseerd aluminium? Meer geïnteresseerd in een gepoedercoate grendel? Het poedercoaten is mogelijk in elke gewenste kleur. Als u ook gepoedercoate aluminium profielen nodig hebt, kunnen we daarvoor dezelfde poeder gebruiken. De kleuren zijn dan exact hetzelfde.

stamping-part-174
stamping-part-169

 

Bevestiging van de grendelpin

Wat betreft de grendelpin zijn er verschillende bevestigingsmogelijkheden. De pin van de grendel kunnen we aan bevestigen door middel van een popnagel. Het is ook mogelijk om een pin te bevestigen door deze als een schroef in de grendel te draaien, en daarna ook nog te voorzien van een popnagel. Dit is ook mogelijk voor gepoedercoate grendels. 

Levering

We kunnen grendels en scharnieren aanbieden vanaf 20.000 stuks per bestelling. De levertijd voor deze producten met de boot is 3 maanden. Wilt u sneller geleverd krijgen? Doorgaans zijn deze producten klein waardoor luchtvracht een geschikte manier van snel vervoer is. Als er gekozen wordt voor verzending met luchtvracht kunt u het product in 4 weken geleverd krijgen.

Wilt u teruggebeld worden?