Anti dumping aluminium profielen (Case AD664)

Heeft u al gehoord over de anti dumping maatregel voor aluminium profielen*? Wij hebben de oplossing!

Momenteel doet de Europese Commissie onderzoek naar het invoeren van een anti dumping maatregel. Als u importeur van aluminium profielen uit China bent, is het voor u van belang om hiervan op de hoogte te zijn. Zou deze maatregel voor u een probleem kunnen worden? Dalupo heeft de oplossing! Laat u door ons terugbellen voor meer informatie.

* Taric-code / HS-code: 7604299090

 
Anti dumping aluminium profielen

Wat is anti dumping en waarom deze maatregel voor aluminium profielen?

 

Dumping wil zeggen het kopen van goedkope materialen in een land buiten de Europese Unie en deze tegen goedkopere tarieven dan de concurrent in eigen land verkopen. Dumping is niet verboden, maar vaak worden er wel maatregelen genomen om dumping te beperken. Die maatregelen houden vaak in dat er een antidumpingheffing opgelegd wordt.

In januari 2020 is er door een aantal van de aluminium extrusie leveranciers in de Europese Unie een klacht ingediend vanwege oneerlijke concurrentie. Aan de hand daarvan heeft de Europese Commissie een verordening (2020/C 51/12) uitgevaardigd. 

De Europese Commissie onderzoekt momenteel of de klacht gegrond is. Het onderzoek loopt sinds 14 februari en moet 12 maart 2021 afgerond zijn. Uiterlijk 15 september wordt er bekend gemaakt of er een voorlopige anti dumping maatregel voor aluminium profielen komt. Dit is een tijdelijke antidumpingheffing. Voor 12 maart 2021 is het onderzoek van de Europese Commissie afgerond. Aan de hand van de onderzoeksresultaten wordt dan besloten of de tijdelijke antidumpingheffing definitief of ongedaan gemaakt wordt. 

 

Wij hebben de informatie en de oplossing!

Dankzij ons goede netwerk hebben we de anti dumping maatregel voor aluminium extrusies aan zien komen. Daarnaast krijgen we voorinzage in de resultaten van het onderzoek van de Europese Commissie. Nog voordat de verordeningen officieel bekendgemaakt worden.

Naast vroegtijdige informatie bieden wij ook oplossingen! Niemand wordt blij van stijgende kosten en dus minder omzet. Wij zorgen ervoor dat u tegen Chinese prijzen kunt blijven inkopen. Wilt u gebruik maken van deze unieke mogelijkheid? Laat u door ons terugbellen!

 

Op de hoogte gehouden worden?

Wilt u ook op de hoogte gehouden worden van relevante ontwikkelingen? En wilt u ook eerder informatie te weten komen dan officieel bekend gemaakt wordt? Neem dan contact op met Dalupo. Wij zullen u regelmatig informeren over de meest recente wijzigingen. 

Wilt u teruggebeld worden?