Antidumping aluminium profielen (Case AD664)

Heeft u al gehoord over de anti-dumpingmaatregel voor aluminium profielen*? Wij hebben de oplossing!

Momenteel doet de Europese Commissie onderzoek naar het invoeren van een anti-dumpingmaatregel. Als u importeur van aluminium profielen uit China bent, is het voor u van belang om hiervan op de hoogte te zijn. Zou deze maatregel voor u een probleem kunnen worden? Dalupo heeft de oplossing! Laat u door ons terugbellen voor meer informatie.

* Taric-code / HS-code: 7604299090

 
Anti dumping aluminium profielen

Wat is antidumping en waarom deze maatregel voor aluminium profielen?

 

Dumping wil zeggen het kopen van goedkope materialen in een land buiten de Europese Unie en deze tegen goedkopere tarieven dan de concurrent in eigen land verkopen. Dumping is niet verboden, maar vaak worden er wel maatregelen genomen om dumping te beperken. Die maatregelen houden vaak in dat er een antidumpingheffing opgelegd wordt.

In januari 2020 is er door een aantal van de aluminium extrusie leveranciers in de Europese Unie een klacht ingediend vanwege oneerlijke concurrentie. Aan de hand daarvan heeft de Europese Commissie een verordening (2020/C 51/12) uitgevaardigd. De Europese Commissie onderzoekt of de klacht gegrond is. Dit onderzoek loopt sinds 14 februari 2020.

 

Huidige stand van zaken (22 september 2020)

De voorlopige onderzoeksresultaten zijn inmiddels bekendgemaakt in uitvoeringsverordening (EU) 2020/1215. De Europese Commissie heeft tijdelijke anti-dumpingmaatregelen vastgesteld. Bedrijven, die bij Chinese aluminium extrusiefabrieken bestellen, moeten 48% antidumpingheffing gaan betalen. 

Onze fabriek, die meedoet aan het antidumpingonderzoek, krijgt een voordeligere antidumpingheffing: 34,9%. Voor andere fabrieken, die meedoen aan het onderzoek, geldt deze antidumpingheffing ook. Sinds 25 augustus 2020 wordt de invoer van aluminium profielen geregistreerd. Alle profielen, die tot en met 24 augustus ingevoerd zijn, vallen nog niet onder de anti-dumpingmaatregelen.

Het onderzoek van de Europese Commissie moet voor 14 april 2021 afgerond zijn. Aan de hand van de onderzoeksresultaten wordt dan besloten of de tijdelijke antidumpingheffing definitief gemaakt wordt. De verwachting is dat de definitieve maatregelen hetzelfde zullen zijn als de tijdelijke maatregelen. 

 

Wij hebben de oplossing!

Dankzij ons goede netwerk hebben we de anti-dumpingmaatregel voor aluminium extrusies aan zien komen. Niemand wordt blij van stijgende kosten en dus minder omzet. Daar hebben wij een oplossing voor bedacht! Wij zorgen ervoor dat u tegen Chinese prijzen kunt blijven inkopen. Wilt u gebruik maken van deze unieke mogelijkheid? Laat u door ons terugbellen!

 

Op de hoogte gehouden worden?

Wilt u ook op de hoogte gehouden worden van relevante ontwikkelingen? Neem dan contact op met Dalupo. Wij zullen u regelmatig informeren over de meest recente wijzigingen. 

Wilt u teruggebeld worden?